Mandag 21. juni kl. 18.00 kan nye medlemmer tilmelde til sæson 2021/2022. Hjemmesiden vil fra kl. 17.00 være beskyttet af køsystem og derfor ikke tilgængelig.

To elitehold bliver til ét elitehold

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 1. maj 2020.

Kategori: Elitesvømning

Fra august 2020 bliver Elite 1 og Elite 2 til ét elitehold. Det nye hold etablerer vi for at styrke udviklingen af junior- og seniorelitesvømningen i klubben. Holdet får mere end 30 svømmere, tre fuldtidsansatte trænere og to assistenter tilknyttet.

Olaf Wildeboer fortsætter som cheftræner og Rasmus Vilsgaard fortsætter som træner med ansvar for drengegruppen. Olaf bliver yderligere ansvarlig for pigegruppen. Til at supplere de to trænere vil der være en assisterende elitetræner på fuldtid og to deltidsassistenter.

Det nye hold kommer til at bestå af en gruppe seniorsvømmere på ca. ti svømmere og en gruppe juniorsvømmere på ca. 20 svømmere. Forventningen er, at når Bellahøj Svømmestadion med 50 m bassin og otte baner genåbner i 2021, at holdstørrelsen bliver på op til 40 svømmere. Det betyder, at der fremadrettet både vil være plads til eventuelle nye svømmere fra andre klubber, men også de egne svømmere, som rykker op fra Talent 1.

Det klare mål med holdet er at skabe et stærkt udviklingsorienteret træningsmiljø, hvor svømmerne går efter både national og international topsvømning. Svømmerne får mulighed for at give hinanden sparring på kryds og tværs af køn og aldersgrupper, samtidig med, at vi giver rum til at top seniorsvømmere kan svømme efter internationale kvalifikationer. Lige nu har vi på det kommende hold to svømmere, som er inden for 1,5 % af OL-kravtiden. Vi har også på det kommende elitehold, to juniorsvømmere udtaget til EM for juniorer og vi har to juniorsvømmere udtaget til Nordiske Juniormesterskaber.

Svømmernes ambitioner skal indfris via et dagligt teambaseret træningsmiljø, som er baseret på klubbens stærke værdier om en positiv og anerkendende tilgang til udvikling af elitesvømmere. Svømmerne i Hovedstadens Svømmeklub er opdraget med selv at skulle tage ansvar for egen træning og udvikling, samt, at vi i den daglige træning har et udpræget teknisk og udviklingsorienteret fokus. Konkret betyder det fx, at vi tænker langsigtet i al vores planlægning og daglig træning. 


   Elite 1 og Elite 2 fra DM hold i Kastrup i december 2019.

 

Har du brug for mere info om det nye hold, kan du kontakte Olaf på 3157 6315 eller Rasmus på 2877 6446.